perjantai 15. elokuuta 2014

Herätelläänkö blogia ? Alkuun leipomiskuviaMitä minulle kuuluu ? Kiitos kysymästä, oikein hyvää. Pahoittelen, että olen ollut poissa niin pitkään, mutta minulla ei ole ollut jaksamista päivittää blogiani. Toivottavasti saamme nyt sinun avullasi tämä blogi taas uuteen nousuun :). Eli aktiivisia lukijoita kaivataan takaisin.

Mutta tässä hieman leipomuksiani, joita olen viime päivinä tehnyt.

Gluteenittomat kaura-porkkanapalat hiivattomana

Siemennäkkäri

Tavallista leipää

Ja sitten niitä " kuuluisia " römpsiä, römpsäkkeitä :). Näiden oikea nimi on muuten PEINIRLI   . Klikkaa tuota sanaa niin pääset näkemään kuvia erilaisista römpsäkkeistä :D. Kreikassa matkustaessamme olemme näitä ostaneet leipomoista ja tykästyneet kovasti. Sitten niitä piti alkaa kokeilla kotonakin tehdä, keksien itse ohje, muistellen makua :). Klikkaa kuvaa niin pääset katsomaan ohjetta Peinirliin. Minä en osannut silloin aikoinaan etsiä ohjetta, koska vasta toiseksi viimeisellä Kreikan matkalla löysimme tälle piiraalle nimen, peinirli :). Tällä kertaa en laittanut tomaattikastiketta näihin piiraisiin, mutta usein teen niinkin, että pohjalle itsetehtyä tomaattikastiketta ensin ja sitten juusto ja pekoni. Tarkoituksena on myös kokeilla näitä gluteenittomina joku kerta, jotta minäkin pääsen näitä taas maistelemaan.
http://realgreekrecipes.blogspot.fi/2013/01/greek-peinirli.html

Huomaathan, että leipä ja römpsät on tehty samasta taikinasta :).

4 kommenttia:

Viltsu kirjoitti...

Snif snif.. hyvä tuoksu. Nuo siemennäkkärit näyttävät tosi makoisilta. Rouskis.

RaijaAnnikki kirjoitti...

Ihanaa nami,nam. Tervetuloa takaisin ja eiköhän meillä jokaisella ole välillä niitä tauon paikkoja.Mukavaa syksyä..niin nyt tuntuu juuri syksyltä.Hämärää..vettä sataa ja sisällä olo on kivaa! Tavataan.

Susanna kirjoitti...

Kiva, että palasit takaisin ;) Nami hyvän näköisiä leipiä olet tehnyt!

MinnaT kirjoitti...

Herkun näköisiä leipiä! Mistä löytyis ohje nuihin kaura-porkkanapaloihin...? Näyttäisivät herkullisilta iltaleiviltä ja olisi tulossa vieraita, joille pitäisi olla gluteenitonta. Nämä voisivat olla hyvä suolapala :)